NEULEMEDIA
Vinkkejä villasukkiin ja muihin neuleisiin

Villasukan aloitus ilman pykälää

22 593

Villasukan neulominen aloitetaan tavallisesti varrensuusta kärkeen päin luomalla puikolle tarvittava määrä silmukoita, jotka jaetaan neljälle tai kolmelle puikolle. Neulomisen aloituskohtaan syntyy työn edetessä usein ikävä pykälä, jota on vaikea saada peittoon edes aloituslangan huolellisella päättelyllä. Mitä paksumpi lanka on, sitä isompi ”porras”:

Villasukan varsi, jossa on pykälä - Neulemedia.fi

Tähän on kuitenkin erittäin helppo ratkaisu, jolla varrensuusta saa aivan tasaisen: silmukoiden luomisen jälkeen 1. puikon ensimmäinen silmukka ja 4. puikon viimeinen silmukka vaihtavat keskenään paikkaa. Ne siis siirretään ristiin toistensa puikoille:

Villasukan varsi ilman pykälää - Vaihe 1

 

Villasukan varsi ilman pykälää - vaihe 2 Villasukan varsi ilman pykälää - vaihe 3 Villasukan varsi ilman pykälää - vaihe 4

Sukka neulotaan loppuun normaalisti ja varrensuusta tulee tasainen. Avot!

Tämä on mielestäni aivan ehdoton tekniikka, käytän sitä itse aina sukkaprojekteissa. Onko sinulla käytössä jokin toinen kikka, jolla vältät pykälän sukansuussa? Kerro meille muillekin. 🙂

Käytetty lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: bambupuikko 3 mm, 15 cm

PS Ohje on Instagramin puolella videona, liity Neulemedian porukkaan sielläkin!

Saatat pitää myös näistä
%. kommentti
 1. Henriika sanoo

  Jostain opin tekniikan, jossa viimeiselle puikolle luodaan yksi ylimääräinen silmukka, joka 1. kierroksella neulotaan yhteen 1. puikon 1. silmukan kanssa.

  1. Paivi sanoo

   Kiitos lisäyksestä, tämä on myös hyvä tekniikka! Näitä on useampia, itse olen jämähtänyt tekstissä esittelemääni tekniikkaan. 🙂

 2. Mari Asikainen sanoo

  Hei olen innokas sukkien ja lapasten neuloja, niin pienemmille kuin aikuisillekin, jälki on ihan hyvä, mutta ongelma on se että varrensuu jää tiukaksi ei jousta niinkuin itse varsi. Harmittava juttu. Mikä neuvoksi?

  Apua tarvitseva.
  Kiitos

  1. Paivi sanoo

   Hei Mari!

   Sukan ja lapasen suusta tosiaan tulee helposti muuta neulosta kireämpi. Itse kierrän ongelman luomalla silmukat kahdelle päällekkäiselle puikolle yhden sijasta. Kun silmukat on luotu, vedän toisen puikon varovasti pois ja siirrän silmukat neljälle puikolle. Ensimmäinen kerros jää näin jopa hieman löysemmäksi kuin muut kerrokset, mutta se tasoittuu käytössä nopeasti. Jos tämä häiritsee, voi kokeilla luoda silmukat normaalia paksummalle puikolle kahden puikon sijasta.

   Toivottavasti tämä auttaa pulmaasi!

   Päivi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.