NEULEMEDIA
Vinkkejä villasukkiin ja muihin neuleisiin

Bambupuikkonainen testasi KnitPro Zing 15 cm:n sukkapuikot

3 129

Aivan alkuun tunnustus: olen bambupuikkonaisia. Bambuissa minua miellyttää se, että neuletyö pysyy hyvin hieman nahkeilla puikoilla eikä silmukoita pääse putoamaan. Perinteisillä metallipuikoilla huomasin usein jännittäväni käsiä, mikä on huono juttu, kun sattuu kärsimään kroonisista rannevaivoista. Pidän myös siitä, että bambupuikot ovat kevyet, lämpimät, eivätkä ne kilise. Olenkin vuosien mittaan korvannut kaikki metalliset sukkapuikkoni bambuisilla.

Käsityöporukassamme näkee monenlaisia puikkoja ja olinkin jo kiinnittänyt huomioita iloisen värisiin metallipuikkoihin, joita alkoi ilmestyä muutaman silmukan saalistajan hyppysiin. Ne olivat KnitPron Zing -puikot. Bambupuikoissa minua on välillä ärsyttänyt se, että sukkia neuloessa puikkojen vaihtokohtaan jää helposti pystysuuntaan löysempien silmukoiden jono, mikä näyttää rumalta. Päätin tilata itselleni omat Zingit ja kokeilla, poistuisiko ongelma.

No, poistuihan se. Puikot ovat aivan ihanat! Itse asiassa niin ihanat, että suunnittelen jo tilaavani muitakin kokoja kun nuo 3-milliset. Zingit on ammattitaitoisesti suunniteltu: niiden kärki on taivaallisen liukas, mutta puikon muu osa on hieman kitkaisempi. Näin ollen langan saa puikon kärjellä napattua silmukan läpi todella sujuvasti ilman silmukan venytystä. Kitkaisempi keskiosa puolestaan pitää silmukat hyvin puikoilla. Puikot ovat myös kevyet ja lämpimät. Kilinäkin on maltillista, mutta sitä on toki hieman enemmän kuin bambupuikoilla neuloessa.

Tulen jatkossa varmasti käyttämään Zing-puikkoja nykyistä useammin. Ne soveltuvat erityisen hyvin neuleisiin, joissa pitää tehdä napakkaa ja/tai erityisen tasaista neulosta: esimerkiksi sukkien tai säärystinten joustinneuleet, vaaleasta langasta neuloessa sekä kitkaista tai ”velttoa” lankaa neuloessa. Sen sijaan esimerkiksi Novitan 7 veljeksestä tehtäviin peruskirjoneuleisiin bambupuikot sopivat minulle edelleen parhaiten, sillä bambuilla on helpompi välttää liian kireä kirjoneule. Tämä riippuu toki käsialasta ja mieltymyksistä.

Onko sinulla lempipuikot ja miksi ne ovat lempparisi? Kommentoi alas. 🙂

Saatat pitää myös näistä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.