NEULEMEDIA
Vinkkejä villasukkiin ja muihin neuleisiin

Siisti värinvaihto joustinneuleessa

30 976

Raidallista sukanvartta neuloessa värinvaihdoskohta jää usein epäsiistiksi, kun toistensa lomasta pilkottavat sekä poistuvan että alkavan raidan värit. Tämä näkyy joustinneuleen nurjien silmukoiden kohdalla ja erityisesti silloin, kun joustinneule on venyneenä eli esimerkiksi kun sukka on jalassa.

Värinvaihto joustinneuleessa epäsiisti - Neulemedia

Raidan vaihdoskohta olisi mukava saada siistiksi, jolloin väri vaihtuu suoraan uuteen ja rajasta tulee selkeä ja virheetön. Ongelman voi kiertää suljetussa neuleessa (kuten sukassa tai lapasessa) neulomalla jokaisessa värinvaihdoskohdassa ensimmäisen kerroksen sileää neuletta eli pelkästään oikeita silmukoita. Seuraavat kerrokset neulotaan normaalisti, kuten joustinneuletta neuloisit. Tadaa!

Siisti värinvaihto joustinneuleessa - Neulemedia

Siistiä jälkeä tulee! Oikeilla silmukoilla neulottu kerros ei vaikuta käyttöön tai jouston napakkuuteen, etenkään jos neuloo hieman leveämpiä raitoja. Kahden kerroksen levyisiin raitoihin en ole tätä tekniikkaa kokeillut. Jos sinä olet, kerro ihmeessä kommenttikentässä, toimiiko se myös kapeisiin raitoihin sukanvarren jouston kärsimättä.

Perfektionisti tykkää!

Käytetty lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: bambupuikko 3 mm, 15 cm

Saatat pitää myös näistä
1. kommentti
  1. […] vinkin siistiin värin vaihtoon joustinneuletta raidoittaessa löydät täältä Neulemedia-blogista. Alla olevassa kuvassa näkyy joustimen nurjapuoli, mikä on melko sekavan näköinen, […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.