Opal 4fach -lanka testissä - Neulemedia

Testissä 4-säikeinen Opal-sukkalanka

Yhteistyössä lankakauppa Neulovilla. Lue Neulovillasta lisää jutun lopusta, josta löydät myös alekoodin ja lanka-arvonnan (päättynyt).

Kuten aiemmin testaamaani Austermann Step 6 -lankaa, myös Opal 4-fachia olen hypistellyt lankakaupassa, mutta neulon siitä nyt ensimmäistä kertaa.

Opal 4-fach lankakerä - Neulemedia

Opal on saksalainen sukkiin ja muihin neuleisiin tarkoitettu lanka, jonka koostumus on 75 % lampaanvillaa ja 25 % polyamidia. Polyamidi toimii vahvikkeena kulutuskestoa vaativissa neuleissa, kuten sukissa. Nelisäikeisessä Opalissa on lankaa 425 metriä per 100 grammaa. Opal kestää 40 asteen hienopesun huopumatta ja kutistumatta.

Mulesing-menetelmää ei ole käytetty

Lankojen alkuperä puhuttaa neulepiireissä tänä päivänä kovasti, kuten eettiseen kuluttamiseen kuuluukin. Opal 4-fach valmistetaan puoliksi saksalaisesta ja puoliksi eteläamerikkalaisesta villasta. Lampaille kivuliasta mulesing-menetelmää ei siis ole käytetty Opal-langan valmistuksessa. Kyseistä menetelmää suositaan lampaankasvatuksessa erityisesti Australiassa.

Mitä mieltä olin langasta?

Opal 4-fach lanka testissä - Neulemedia

Opal 4-fach on miellyttävää neuloa ja sillä on hyvän ja kestävän perussukkalangan tuntuma. Niin paljon kuin pidänkin pehmoisista langoista, välillä kaipaan kengissä käytettäväksi aavistuksen karheampaa ja varmasti kestävää lankaa. En tiedä mikä siinä on, mutta vähän karheammasta langasta tehdyssä sukassa on parempi pito kengän sisällä. Ehkä kitkaa enemmän?

Opalista tulee ”luottopakkifiilis”, se on kaikkea sitä, mitä hyvän sukkalangan pitääkin: kestävä ja tasalaatuinen, miellyttävä neuloa, kohtuuhintainen, kierre on tiukka ja tasainen ja värikartassa pysyvät tietyt perusvärit. Myös kausivärejä tulee, mutta ne eivät ole pois perusvärikartasta. Nyt vähän naurattaa, koska jotenkin tämä saksalainen lanka natsaa erityisen hyvin saksalaiseen mentaliteettiin: kun teet jotain, tee se ryhdikkäästi ja systemaattisesti. Toivottavasti kukaan ei pahastu tällaisesta stereotyypittelystä. 🙂

Arvonta: Mikä on sinulle tärkeintä sukkalangassa?

Opal 4fach -lanka testissä - Neulemedia

Mikä ovat mielestäsi perussukkalangan kolme tärkeintä ominaisuutta? Kuulisimme niistä mielellämme! Kerro mielipiteesi tämän kirjoituksen alle tai Neulemedian Instagramiin 15.2.2019 mennessä. Palkitsemme parhaat kommentit Opal 4-fach -langalla.

ALEKOODILLA 10 % ALENNUS Opal 4-fach -langoista

Lankakauppa Neulovilla tarjoaa 15. helmikuuta 2019 asti Neulemedian lukijoille 10 % alennusta Opal 4-fach -langoista koodilla NEULEMEDIA. Erityisesti perusvärejä metsästävän kannattaa kurkata Opalin värikartta, sillä sieltä löytyvät juuri passelit perussävyt esimerkiksi keväisiin kirjoneulesukkiin. Nelisäikeisestä langasta tuleekin muuten aivan ihania kirjoneulesukkia ja hyvin kevätkenkiin mahtuvia, ohuita mutta lämpimiä villasukkia.

MIKÄ NEULOVILLA ON?

Neulovilla myy sukkalankoja ja tarvikkeita heille, jotka ovat jo neuloneet marketin lankahyllyt tyhjiksi ja haluavat kokeilla jotain muuta. Valikoimaan kuuluu hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, parempia peruslankoja, joista tehtyjä sukkia on miellyttävä neuloa, antaa mielellään lahjaksi ja uskaltaa käyttää. Ja kun kaipaa jotain erityisen ihanaa, Neulovillan valikoimassa on myös hiukan luksusta, kuten käsinvärjättyjä lankoja, pehmeää merinovillaa ja lämpöistä alpakkaa.

Käytetty lanka: Opal 4-fach
Käytetyt puikot: KnitPro Zing 2,25 mm (joustin) ja KnitPro Royale 2,5 mm (muu sukka)

Artikkelin sukan ohje lyhyesti:
Luo 56 silmukkaa. Neulo 10 krs 1 oikein takareunasta, 1 nurin -joustinneuletta.
Aloita pitsineule, jonka olen napannut Lise-Lotten sukista:
1.-3. krs: neulo 3 oikein, 1 nurin. Toista kerroksen loppuun.
4. krs: langankierto, nosta 1s neulomatta, neulo kaksi seuraavaa silmukkaa oikein yhteen ja vedä nostettu silmukka yhteen neulotun yli, langankierto ja 1 nurin. Toista kerroksen loppuun.
Tätä mallikertaa toistin 8 kertaa.
Vahvistettu kantapää, jossa kantalapussa 28 silmukkaa.
Puikoilla 2 ja 3 jatkettu pitsineuletta, puikoilla 1 ja 4 sileää neuletta. Kavennukset tehty joka toinen kerros puikoilla 1 ja 4, kunnes joka puikolla on jäljellä 14 silmukkaa.
Kärjessä leveä nauhakavennus.

Jaa kirjoitus:

12 Kommentit

 1. Arja

  – lanka sopivan kierteinen, lanka ei halkeile neulottaessa
  – langassa saatavilla sekä sport että fingering vahvuisia lankoja
  – väriskaala hyvä, yksivärisiä ja raidoittuvia lankoja

  Vastaa
 2. Heljä Vehmas

  Hyvä lanka ; Hyvä lanka ei neuloessa puolitu eli tulee siisti jälki. Neuloessa liukuu hyvin. Tasalaatuista,ei ole välillä ohutta tai paksumpaa.

  Vastaa
 3. Pirjo

  Laatu=kestävyys, värit ja hinta.

  Vastaa
 4. Airi

  Langan kestävyys, mieheni käyttää koko vuoden villasukkia, jopa nukkuessaan hänellä on unisukat.

  Vastaa
 5. Pirkko Hämäläinen

  Langan laatu; ei solmuja ja tasaista, sopiva kierteisyys ja pehmeän tuntuinen lopputulos

  Vastaa
 6. Marita

  Hyvä sukkalanka on tasavahvuinen eli paksuus ei vaihtele. Mielellään myös riittävän kierteinen että ei neuloessa halkea. Kestävyys myös plussaa että ei lempparisukat kulu sekunnissa puhki 🙂

  Vastaa
 7. Marjaana

  Sopivasti tiukkakierteinen eli ei halkeile, kestävä ja hyvän värinen 🙂

  Vastaa
 8. Aino

  Sukkalanka sopivan kierteinen eli ei hajoa kudotessa, värisävyt hyvät ja lopputulos kestävä (tarkoittaen usein jotain lisäystä villaan).

  Vastaa
 9. Laura

  Kestävyys, hyvä kierre ja kauniit värit

  Vastaa
 10. Anne

  Tärkeää, ettei lanka neulottaessa hajoa eli että kaikki säikeet pysyvät mukana. Tärkeää, että lanka ei karheudellaan ”vahingoita” sormia. Ja vielä kauniit värit.

  Vastaa
 11. Pirkko Tomukorpi

  1. Langan laadun oltava sellainen, ettei sen karheus ja/tai käytetyt väriaineet aiheuta sormien ihon rikkoutumista. Eräs musta lanka avasi ihon haavoille käsissäni.
  2. Langan kestävyys. Kudon pääasiassa kestävyyttä vaativia sukkia.
  3. Langan pitää ”juosta sormissa” eikä siinä saa olla jatkosolmuja.

  Vastaa
 12. Heli Nousiainen

  Step lanka on hyvä koneneulonnassa, pitkävartisia pitsisukkia tehdessä lanka kulkee hyvin. Langan pesuaste on hyvä etenkin sukissa. Luotettava lanka.

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tällä hetkellä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

Instagram

YouTube

Kategoriat