NEULEMEDIA
Vinkkejä villasukkiin ja muihin neuleisiin

Testissä Pasquali Forest -sukkalanka – osallistu lanka-arvontaan

7 609

Yhteistyössä lankakauppa Neulovilla. Lue Neulovillasta lisää jutun lopusta, josta löydät myös alekoodin ja lanka-arvonnan.

Nyt testattava Pasquali-lankamerkki on minulle kaikin tavoin täysin uusi tuttavuus. Pasquali Forest -lanka myydään vyyhdillä, kuten useimmat laatulangat.

Pasquali on kymmenisen vuotta myynnissä ollut lankamerkki, joka keskittyy luonnollisuuteen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Testiin saamani Pasquali Forest on varsinainen yleislanka: se kestää sukkalankana, mutta on samaan aikaan niin pehmeää ja ylellistä, että siitä voi neuloa mitä vain. Yritin oikein keksimällä keksiä käyttökohdetta, johon Forest ei sovi, mutta en onnistunut. En edes tiennyt, että näin monikäyttöisiä lankoja on olemassa.

Pasquali Forestissa on 70 % merinovillaa, 15 % puuvillaa ja 15 % bambua. Nelisäikeistä eli fingering-vahvuista lankaa mahtuu 100 gramman vyyhtiin 425 metriä. Superwash-käsitelty lanka kestää 40 asteen hienopesun.

Mitä mieltä olin langasta?

Vau, mikä lanka! Tuntuma on niin sileä ja laadukas, että päätin vyyhdin saatuani tehdä jotain sellaista, jonka en kuvitellut olevan mahdollista: neuloa ns. sukkalangasta vauvan iholle tulevan neuleen.

Heti aloitettuani kävi selväksi, että lanka soveltuu täydellisesti myös vauvanneuleisiin. Olen itse todella herkkäihoinen ja monet materiaalit kutittavat ihoani, mutta minkäänlaista kutinapotentiaalia en tästä langasta löytänyt. Aloin heti miettiä, kuinka mukava huivi- ja pipolanka Pasquali Forest myös olisi. Kaula ja pää tuntuvat olevan kutinaherkimpiä paikkoja, joten langat saa valita todella tarkkaan.

Ja sukkiakin Pasquali Forestista voi neuloa. En ehkä ihan työmiehen saapassukkia raaskisi tehdä, mutta kaikkea muuta kyllä. Esimerkiksi kevättalven vaihteleviin lämpötiloihin tällainen ohuehko, hengittävistä materiaaleista tehty sukka olisi aivan unelma. Ja toki keskellä talveakin niihin kenkiin, joihin ei paksumpaa sukkaa edes saa mahtumaan. Olen myös viime vuosina törmännyt tuttavien lapsissa useampaan yksilöön, jotka eivät enää kelpuuta talvikenkään sitä perinteista suomalaista paksua villasukkaa. Se kuulemma menee ruttuun ja kutittaa. Näille herkkiksille neuloisin Forestista sukat epäröimättä.

Millaista pasquali forest on neuloa?

Pasquali Forest on todella mukava lanka neuloa. Itselle paras puikkovalinta tähän lankaan on bambu- tai puupuikko, mutta nämä ovat makuasioita. Lanka on niin sileää, että aavistuksen nahkea puikko pitää silmukat parhaiten puikolla ja työ soljuu sopivasti eteenpäin neuloessa.

Pasquali Forest lanka - Neulemedia

Neulos tuntuu sileältä ja mattaiselta. Siinä on ripaus puuvillan fiilistä, mutta ei lainkaan jäykkää, sillä merinovilla ja bambu pehmentävät neuloksen. Pinnassa on aavistus kiiltoa, mutta ei niin, että minimalisti ahdistuisi. Langassa on sopiva kierre, joten se ei neuloessa ala hapertua saati pyri solmulle. Väripaletti on ihanan luonnollinen ja hillitty. Riittoisaakin lanka on: neuloin yhdestä 100 gramman vyyhdistä noin koon 68 vauvan neuletakin ja lankaa jäi vielä kymmenisen grammaa.

Tykkään Pasquali Forestista todella paljon ja suosittelen sitä ilomielin kaikille ja kaikkiin käyttökohteisiin!

Arvonta: millaiseen neuleeseen sinä haluaisit kokeilla pasquali forestia?

Innostuitko Pasquali Forestista? Millaiseen vaatekappaleeseen sinä haluaisit sitä ensimmäisenä kokeilla? Kerro se tämän kirjoituksen alle tai Neulemedian Instagramiin 5.3.2019 mennessä. Arvomme osallistujien kesken Pasquali Forest -lankaa.

ALEKOODILLA 10 % ALENNUS pasquali forest -LANGOISTA

Lankakauppa Neulovilla tarjoaa 5. maaliskuuta 2019 asti Neulemedian lukijoille 10 % alennusta Pasquali Forest -langoista koodilla NEULEMEDIA. Näin laadukkaaksi langaksi Pasquali Forest on yllättävän kohtuuhintainen. Nyt kannattaa tarttua tarjoukseen ja kokeilla tätä lankaa, jolle menetin sydämeni.

MIKÄ NEULOVILLA ON?

Neulovilla myy sukkalankoja ja tarvikkeita heille, jotka ovat jo neuloneet marketin lankahyllyt tyhjiksi ja haluavat kokeilla jotain muuta. Valikoimaan kuuluu hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, parempia peruslankoja, joista tehtyjä sukkia on miellyttävä neuloa, antaa mielellään lahjaksi ja uskaltaa käyttää. Ja kun kaipaa jotain erityisen ihanaa, Neulovillan valikoimassa on myös hiukan luksusta, kuten käsinvärjättyjä lankoja, pehmeää merinovillaa ja lämpöistä alpakkaa.

Käytetty lanka: Pasquali Forest (Rouge 104)
Käytetyt puikot: Addi Premium bambupyöröpuikko 2,5 mm, kaapeli 80 cm. Kaulan resori ja hihat Pony Bamboo 2,25 mm -sukkapuikoilla.
Vauvan neuletakin avaintiedot: Takki on sovellettu versio Novitan neuletakista. Se on neulottu ylhäältä alaspäin yhtenä kappaleena ilman saumoja. Koska Pasquali Forest on ohuempaa lankaa kuin ohjeessa käytetty Nalle, neuloin vauvan 68 cm neuletakin 100 cm takin silmukkamäärien mukaan. Yksinkertaistin takin ilmettä jättämällä pois raglan-lisäysten pitsikuvion ja helman pitsikuvion. Raglan-lisäysten 7 silmukan pitsikuvion tilalle jätin 3 tavallista silmukkaa. Kustakin raglan-lisäyksestä ylijääneet 4 silmukkaa jaoin tasan etu-, hiha- ja takaosioihin.

Napinlävet tein noin kahden sentin välein. Nappeja tuli tosi paljon ja se onkin ainoa asia, jonka takista muuttaisin jälkikäteen. Kolmen sentin välein riittäisi ja ehkä jopa neljänkin, jos valitsee isomman nappikoon.

Muuten noudatin Novitan ohjetta kainaloaukkojen alareunaan asti.

Tykkään hurjasti pintaneuleista, joten aloitin kainaloaukkojen jälkeen yksinkertaisen neuleen: tasona sileää neuletta, jossa joka 4. kerros neulotaan nurjaa. Nurjia raitoja tuli yhteensä 14 kpl. Helmaan neuloin aina oikein -neuletta tasona silmämääräisesti saman levyisen kaistaleen kuin nappilistassa on.

Hihat neuloin kuten ohjeessa, mutta kavennukset tein tiheämmin joka 4. kerroksella. Hihansuuhun aloin neuloa aina oikeaa suljettuna neuleena, kun hihan pituus on 26 cm. Lopuksi taitoin hihansuut, jotta hihoihin jää hiukan kasvunvaraa. Tämän takin en halua heti jäävän pieneksi!

Viimeistelin takin pitämällä sitä muutaman tunnin pöydällä kostean pyyhkeen sisällä muotoon aseteltuna.

Vauvan neuletakki yhtenä kappaleena ohje - Neulemedia
Saatat pitää myös näistä
%. kommentti
 1. Aino sanoo

  Näyttää ihanalta, sukat tekisin!

 2. Kukka sanoo

  Oi, miten ihana neuletakki! Ja tuo lanka olis just mun juttu!

  Tuosta voisi neuloa tuon vauvan neuletakin isommassa koossa. – itselle.

 3. Marjukka Remes sanoo

  Olipas todella hyvä kuvaus langasta! Millaisille puikoille se sopii yms. Tuli melkein tunne, että kutoo jo itse tätä lankaa.
  Ehdottomasti kutoisin langasta pitsineulesukat itselleni tälläiselle herkkikselle.

 4. Henna Holappa sanoo

  Vauvalle neulesetin tekisin syksyksi.

 5. MarjaKoo sanoo

  Tyylikkääseen huiviin

 6. Eeva S sanoo

  Ehdottomasti neuloisin pitsisukat! 🙂

 7. Mira sanoo

  Ehdottomasti sukat! Tavallisesti villasukat kutittavat, niin tämä lanka voisi olla iholle hellävaraisempi

 8. AnskuL sanoo

  Vaikka ensiksi vauvansukkiin

 9. Sari sanoo

  Ihanan tuntuinen lanka. Villapaidan tekisin.

 10. Irma arola sanoo

  Vauvaneuleen tekisin, lapsenlapsille.

 11. Sanna Järvinen sanoo

  Pitkävartiset villasukat tekisin.

 12. Hilla sanoo

  Tästä olisi kiva kokeilla vauvan jakkua jollain kohtuu simppelillä pitsikuviolla 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.